Het kan weleens gebeuren dat je een leeftijd bereikt waarop de ogen ook slechter worden. Dit hoeft echt geen schande te zijn, want als je tegenwoordig ziet hoeveel mensen slechtere ogen hebben dan zijn dat er eigenlijk meer. Er zijn vast wel verbindingen met het gebruik van telefoons en tablets, maar een definitieve oorzaak weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er verschillende opties zijn om alsnog goed te kunnen zien, zo zie je heel veel mensen met een bril lopen, maar zijn er genoeg mensen die lenzen dragen. Je ziet deze niet zitten, maar er zijn echt steeds meer mensen die liever lenzen dragen. Waarom zouden mensen eigenlijk wel of juist geen lenzen willen dragen? Hieronder een aantal redenen waarom wel en waarom niet. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld de lensvloeistof als bijkomende kosten, maar het is veiliger tijdens het sporten.

Waarom wel

Ondanks dat je de lensvloeistof erbij moet kopen is het een stuk veiliger voor tijdens het sporten, een bal kan je bril kapot maken. Bij lenzen hoef je hier niet bang voor te zijn. Ook zie je bij lenzen niet dat je slechtere ogen hebt. Voor mensen die zich schamen dat ze slechtere ogen hebben is dit een prima optie.

Waarom niet

Er zijn natuurlijk ook redenen te bedenken waarom het niet slim is om lenzen te dragen. We hebben het natuurlijk al even over de lensvloeistof gehad, maar lensvloeistof is niet heel duur, maar wel nodig.

Ook kun je deze niet permanent in je ogen hebben zitten omdat dat juist beschadiging van de ogen kan opleveren.

Opticien vragen naar de opties

Wil je nu weten wat de beste optie is voor op het moment dat je slechte ogen hebt? Dan kun je beter een opticien inschakelen, hij kan je alles over bijvoorbeeld lensvloeistof vertellen, je kunt ook een hoop informatie verzamelen inzamelen op de website van de opticien.

Deel je artikel!

Share to Google Plus