Een psycholoog is iemand die zich bezighoudt met het innerlijke leven en het gedrag van mensen. Waarom gedraagt iemand zich zoals hij gedraagt, waar komt dat gedrag vandaan en hoe voelt iemand zich daarbij? Dit zijn onder andere vragen waar een psycholoog zich mee bezighoudt.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Aanmelding: U kunt zich op twee manieren aanmelden voor een gesprek. Dat kan door te bellen of door uw gegevens in te vullen op de website. In dat geval zal er dezelfde of de volgende dag nog contact met u opgenomen worden. U zult daarbij uitgenodigd worden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor dit kennismakingsgesprek heeft u wel een verwijzing van de bedrijfsarts, specialist of huisarts nodig.
  2. Kennismakingsgesprek: Bij een kennismakingsgesprek wordt zoals de naam al zegt, vooral kennisgemaakt. Het is belangrijk dat de cliënt en de psycholoog samen kunnen werken en dat er dus een klik is. Wanneer er geen klik is zal de behandeling niet succesvol verlopen, wat wel de bedoeling is. Het kennismakingsgesprek is zonder kosten.
  3. Intakegesprek: Tijdens het intakegesprek zullen vooral de klachten en problemen aan de orde komen. Wat veroorzaakt de klachten en wat houdt deze klachten in stand? De psycholoog zal tijdens het intakegesprek dus vooral informatie verzamelen, waarna hij een behandelplan kan opstellen. Dit behandelplan wordt natuurlijk met u besproken.
  4. Behandeling: Het ligt aan de psycholoog en aan uw klachten, wat het behandelplan zal worden. Heeft u één klacht of meerdere klachten? Wat vindt de psycholoog belangrijk en wat vindt u als cliënt van belang? Wat zijn de verwachtingen?

 

Psycholoog Amersfoort,

psycholoog Amersfoort beschikt over een toegankelijke praktijk en door de kleinschaligheid is deze persoonlijk. U wordt dus echt gekend en u zal niet verward worden met een andere persoon. Er wordt tijd vrijgemaakt voor u en er wordt niet gehaast gewerkt. Kolkrijst psycholoog Amersfoort heeft ervaring met allerlei psychische problematiek en zal u dus op de juiste manier van dienst zijn. De psycholoog in Amersfoort heeft verschillende collega-psychologen waarna hij u door kunt verwijzen. Dat kan zijn als deze psychologen misschien beter gespecialiseerd zijn in uw problematiek, waardoor zij u beter kunnen helpen.

Deel je artikel!

Share to Google Plus