Overgewicht is een groot probleem. Iedereen kent wel iemand die aan het afvallen is, of misschien zelf hiermee bezig is. Maar waarom zou je niet voor een optimale vetverbranding zorgen, om net wat extra vet te verliezen.

Een van de beste dingen die men kan doen is veranderen van het eetpatroon. Je lichaam heeft door wanneer je een overschot aan calorieën binnen krijgt. Als dit het geval is dan zet je lichaam deze calorieën om in vet. Een van de dingen die je kan doen is het verhogen van je eiwit inname. Eiwitten zijn voor het lichaam minder makkelijk om te zetten in energie als koolhydraten.

Cardio is ook een van de dingen die je vetverbranding boosten. Maar houd hierbij een constante intensiteit aan van 70%. Dit is ongeveer wanneer je nog net in staat bent een gesprek te voeren tijdens cardio. Op de site van vetverlies.nl staat een berekening voor de meest effectieve hartslag tijden cardio. Dit is afhankelijk van je leeftijd.

Een van de fabels die er heerst bij het afvallen is het plaatselijk verliezen van vet. Dit is niet mogelijk! Je lichaam bepaalt zelf waar het vet als eerste verdwijnt, dit is genetisch bepaald.

Ik sluit af met supplementen. Er zijn vele supplementen die de vetverbranding zouden stimuleren. Ik hou niet van supplementen en probeer het altijd eerst zelf met goede voeding en sporten voordat ik naar de supplementen grijp. Vaak is goede voeding en sport voldoende om af te vallen, maar het zijn vaak de laatste kilo´s die moeilijk verdwijnen. Hiervoor zou je eventueel supplementen kunnen gebruiken.

Dineke Vliet

 

Deel je artikel!

Share to Google Plus