Veel mensen kennen het wel, de zenuwen die door je lijf gieren voordat je een presentatie moet geven. Misschien verspreek je je wel, doet je PowerPoint het niet of vergeet je volledig je tekst. Bij het geven van een webinar kan dit uiteraard ook gebeuren, hier heb je zelfs nog het gevaar dat de apparatuur het niet doet.

Om veel van deze spanningen weg te nemen kan men een vooraf opgenomen webinar uitzenden op een tijdstip dat het u uitkomt. Tijdens deze webinar heeft u de mogelijkheid om zelf te reageren op vragen terwijl de uitzending bezig is. U heeft dus nog meer interactie met uw publiek terwijl de uitzending foutloos uitgezonden wordt.

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen aan het vooraf opnemen van de webinar. Zo loopt u niet het risico dat u zich verspreekt waardoor er pijnlijke stiltes ontstaan. Doordat de webinar van te voren is opgenomen kunt u eventuele versprekingen uit de opname knippen. Omdat de webinar van te voren is opgenomen bij u thuis of in een professionele studio, staat de opname al lang veilig op een server te wachten tot de uitzending wordt uitgezonden. Hierdoor is het risico op technische problemen zeer klein en mochten er problemen met de microfoon of camera zijn dan kunnen die al tijdens de opnames vervangen worden.

Het vooraf opnemen van een webinar kent dus vele voordelen ten opzichte van een live webinar. Veel fouten kunnen namelijk geëlimineerd worden, dit geeft zeer veel rust. Verder is het mogelijk om live interactie te hebben met je publiek omdat je volledig kan richten op het beantwoorden van vragen in plaats van het geven van een presentatie. Zenuwachtig zijn voor een presentatie is dus niet meer nodig wanneer u besluit een webinar te geven aan uw publiek.

Deel je artikel!

Share to Google Plus