De buurten rondom het Stratumseind en de Markt in Eindhoven zullen een stuk veiliger worden binnenkort als het aan Philips ligt. Omdat onderzoek aangetoond heeft dat de kleur en intensiteit van licht in verband staat met de gemoedstoestand van mensen, wil Philips graag zijn steentje bijdragen aan een veiliger Eindhoven. In november wil het bedrijf alle verlichting aanpakken.

Stratumseind

Philips zal bij dit grote project hulp krijgen van de TU/e en de gemeente. Elk jaar gebeuren er 800 incidenten in of rond de bekende uitgaansstraat het Stratumseind die bestaat uit 55 kroegen. De uitdaging voor Philips en partners is om te zorgen voor een sfeertje op straat door middel van de straatverlichting, waardoor het aantal incidenten hopelijk af zal nemen. Je zal geen design lampen tegen gaan komen op straat, maar een lichtintensiteit die een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand. Het bedrijf heeft goede hoop dat het lukt, want onderzoek in ziekenhuizen toont ook aan dat bepaald licht invloed heeft op de gemoedstoestand van mensen, waardoor ze rustiger de scanner ingaan. Waarom zou dat niet op straat lukken?.

Supermarktnavigatie

Ook supermarkten kunnen baat hebben bij het gebruik van de juiste verlichting. De multinational heeft speciaal voor de smartphone een navigatiesysteem gemaakt dat men kan gebruiken in winkels en ook werkt via het licht in de winkel. De frontcamera op de smartphone helpt ook bij het navigeren, wat zelfs een stuk preciezer én goedkoper is dan de navigatiesystemen die we al kennen. Je denkt misschien: wat heb ik aan een app die in een supermarkt dient als mijn navigatie? Nou, het zal je veel tijd schelen, want de navigatie-app leidt je naar de juiste producten en zal je op de hoogte brengen met acties en kortingen. Dus niet alleen de consument wordt er beter van, ook de retailer plukt hiervan de vruchten. Naar verwachting zal de app in de zomer van volgende jaar verkrijgbaar zijn in België. Of Nederland ook mag genieten van dit handige hulpmiddel is nog niet bekend.

Deel je artikel!

Share to Google Plus