CCTV is een ander woord voor cameratoezicht. Het is de afkorting van closed circuit television en wordt vooral gebruikt voor beveiligingsdoeleinden. Zo kan men er gemakkelijk grote stukken grond mee in de gaten houden en men kan er belangrijke spullen mee bewaken in bedrijfspanden. Het afspelen van de beelden kan namelijk vanaf afstand waardoor er geen bewaker op de locatie zelf aanwezig hoeft te zijn. CCTV wordt echter voor nog meer zaken gebruikt dan alleen het bewaken van dure spullen.

Men gebruikt cameratoezicht ook om grote groepen mensen in de gaten te houden op feesten en festivals. Deze grote groepen mensen worden in de gaten gehouden zodat men makkelijk bij opstootjes kan optreden en men kan zien wie het opstootje is begonnen. Verder kan eenvoudig zien wie er welke spullen ergens mee naar toe neemt zodat men tijdig kan ingrijpen bij gevaarlijke situaties. Uiteraard wordt CCTV ook toegepast om panden en stukken grond te beveiligen. Men ziet wat er gebeurt en wie de actie uitvoert zodat men een beschrijving aan de politie kan geven. Dit zorgt er voor dat met een bewakingscamera systeem de daders snel gevonden kunnen worden, wat er ook weer voor zorgt dat inbrekers minder snel zullen inbreken.

CCTV wordt ook nog gebruikt om de wegsituatie in de gaten te houden op de Nederlandse snelwegen. Men moet hierbij denken aan het zien van files, ongevallen of eventuele overtredingen. Hierdoor hoeft men met minder mensen te patrouilleren op de wegen en kunnen de kosten enorm dalen. Deze systemen kunnen eenvoudig aangebracht worden waarna men alles kan opnemen of live kan bekijken. Door alles te koppelen aan een centrale meldkamer kan men vanaf daar opdracht geven om mensen naar een situatie toe te sturen. Mocht u dus last hebben van inbrekers dan is het raadzaam om eens een CCTV systeem te overwegen.

Deel je artikel!

Share to Google Plus