Er zijn voldoende vegetariërs in Nederland die niets van vlees of vis willen weten, maar de meerderheid van de bevolking blijft deze voeding wel gewoon eten. Vooral ingrediënten zoals kip, biefstuk, gehakt, tilapia en andere vissoorten doen het goed. Op verjaardagen kom je bijvoorbeeld wraps met zalm of spiesjes met gemarineerde kip tegen.

Wel blijf je verschil houden in vlees- en viseters. Sommigen geven er niets om waar het vlees vandaan komt, terwijl een andere groep het liefst biologisch inkoopt. Het gaat er dan vooral om dat de dieren goed behandeld zijn en men is bereid daar meer voor te betalen. Gelukkig gaan grote bedrijven daar ook steeds vaker over nadenken en in mee.

Wat is er bereikt?
In het begin van volgend jaar zullen veel bekende ketens overstappen op varkensvlees met één ster op het Beter Leven-keurmerk. Eerder maakten zij gebruik van minder goed vlees dat van fokdieren afkwam en dus goedkoper was. De varkens van het vlees met één ster hebben grotere hokken, worden niet gecastreerd en krijgen afleiding tegen de verveling.

Onder meer bedrijven zoals Johma, NH Hotels en broodbelegger Qizini gaan het verbeterde vlees gebruiken. Ook de broodjes van Subway en Bakker Bart wordt rijkelijk gevuld met dit ingrediënt. De extra kosten worden niet doorgerekend aan de consument.

In de supermarkt is het natuurlijk wel duurder maar wraps maken hoeft natuurlijk niet al te goedkoop te zijn. Sommige ketens stappen aan het begin van 2015 over, terwijl de Subway dit pas aan het eind van volgend jaar zal doen.

Deel je artikel!

Share to Google Plus