Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zo ver. Het moment is aangebroken voor het proefschrift printen. Na maanden onderzoeken, analyseren en concluderen is uw proefschrift eindelijk af: Bravo! Nu hoeft u alleen nog op zoek te gaan naar een goede drukkerij.

Wanneer u het proefschrift wil laten printen, kunt u de gehele opmaak zelf verzorgen of de lay-out samen met de drukkerij bespreken. Het nadeel van de gehele opmaak zelf verzorgen is dat er altijd nog fouten in zitten. Daarom kiezen veel mensen voor een samenwerking in de opmaak van het proefschrift. Dit scheelt u tussendoor ook veel tijd.

Proefschrift printen – Aanleveren

Het voordeel is dat u enkel de platte tekst aan hoeft te leveren. U hoeft uzelf nog geen zorgen te maken over de opmaak of lay-out. Dit gebeurt allemaal in samenwerking met de drukkerij. De aanlevering bestaat uit drie documenten.

In document één levert u de platte tekst aan zonder tabellen, figuren en bijschriften. Om onderscheid in tekst en titels te maken, kunt u de volgende lettergroottes toepassen:

  • Lettergrootte 24 pt. Voor alle chapter pagina’s. Alle tekst op deze pagina (chapter, titel, auteurs, journal) zet u in deze lettergrootte.
  • Lettergrootte 18 pt. Voor alle koppen: Abstract, Introduction, Methods, Results, Discussion, Conclusion, References enzovoort.
  • Lettergrootte 16 pt. Voor alle sub koppen.
  • Lettergrootte 14 pt. Voor alle sub-sub koppen.
  • Lettergrootte 13 pt. Voor alle sub-sub-sub koppen.
  • Lettergrootte 12 pt. Voor alle platte tekst, ofwel de doorlopende tekst.
  • Lettergrootte 11 pt. Voor referenties.
  • Lettergrootte 10 pt. Indien u tekst in een tekstbox heeft staan.

In het tweede document verwerkt u alle tabellen met koptekst en bijschrift. Maak duidelijk onderscheid in de hoofdstukken waar de tabellen onder vallen. Het derde document omvat alle bijschriften van de figuren. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de tabellen. De figuren levert u los in eps-bestand aan. Het proefschrift printen, verwerken en nalopen omvat in totaal ongeveer drie weken.

Deel je artikel!

Share to Google Plus