Altijd al getrokken tot het zetten van mooie make up of om andere make up aan te brengen? Dan is onze opleiding Visagie wellicht iets voor jou! Dit is een inspirerend en dynamisch vak waarin je veel van je creativiteit in kwijt kunt. Wanneer je dan ook de opleiding hebt afgerond kan je natuurlijk aan de slag als visagist en kan je professioneel make up aanbrengen op bijvoorbeeld dansers, bruiden of bruidsmeisjes. De opleiding heeft wel een instroom vereiste en dat is dat je al affiniteit hebt met het aanbrengen van make up. Je dient al een cursus voor bijvoorbeeld bruidsmake-up te hebben gedaan en afgerond te hebben, voordat je in aanmerking komt met de opleiding Visagist.

 

Duur van de opleiding visagie

Wanneer je de opleiding hebt behaald kun je jezelf natuurlijk een visagist noemen. De opleiding zelf duur maar een half jaar. Hierin heb je 16 dagdelen. Maar dit is exclusief de 4 dagdelen dag, avond- en bruidsmake-up. In totaal ben je slechts 20 dagdelen bezig voordat je je diploma in ontvangst kunt nemen. Tijdens de opleiding leer je en variatie aan make-up soorten. Er is natuurlijk het natural make-up, maar ook leer je hoe je de make-up van iemand moet doen die een fotoshoot gaat houden. Of de make up voor op televisie. Hierin zijn er namelijk een hoop factoren waar je rekening mee wilt houden. Zo is er allereerst het licht wat een grote invloed heeft en ze moeten er natuurlijk wat extremer uitzien dan de natural make-up.

 

 

De inhoud

Tijdens de opleiding visagie wordt er ook veel aandacht besteed aan de verschillende technieken die er zijn. Je leert te werken met foundation, wenkbrauwen, oogpotlood, gezichtspoeder, mascara, kunstwimpers, rouge, highlight of shapers. Door middel van deze producten te gebruiken zal je in staat zijn om de make up van mannen te doen of bijvoorbeeld van mensen die naar het gala gaan.

Deel je artikel!

Share to Google Plus