Tijdens de opleiding medisch pedicure leer je een hoop specialistische handelingen. Maar je leert ook een hoop over de medische kant. Wanneer er mensen met diabetes naar een pedicure gaan zullen zij voorzichtig en met beleid moeten worden behandeld. Het kan namelijk zijn dat de functies en zenuwen in de voeten niet goed meer werken en ze dus ook geen scherpe objecten meer voelen. Maar daarnaast leer je ook hoe je met reuma patiënten en oncologische voeten moet omgaan. Deze opleiding is het vervolgstuk op de pedicure opleiding. Je leert hierbij een hele hoop meer, waardoor je ook moeilijkere uitdagingen kan krijgen wanneer je werkzaam bent bij een salon.

 

 

De opleiding

De opleiding medisch pedicure heeft dan ook een vereiste. Je zal al in het bezit moeten zijn van de normale pedicure opleiding. Dit komt omdat het een vervolgopleiding is op die andere opleiding. De handelingen zelf moet je al onder de knie hebben, voordat je met het medische deel kan beginnen. Je kan tevens ook versnelt je opleiding halen, hiervoor ben je maar 12 avonden bezig en kan je daarna al in het bezit zijn van je opleiding. Het werkveld van een afgestudeerde ziet er erg breed uit. Je kan namelijk je eigen praktijk openen en beginnen, maar je kan daarentegen ook in een multidisciplinair voetenteam aan de slag in het ziekenhuis. Daarnaast kan je ook bij een zorginstelling, paramedisch centrum of gezondheidscentrum in dienst.

 

 

Interesse? Schrijf je in

Heb jij dus interesse in de opleiding medisch pedicure? Bekijk dan nog even onze website of schrijf je in via de link. Je kunt natuurlijk ook nog even onze school bekijken en de opleiding bezichtigen, mocht je een nog duidelijker beeld willen hebben van de opleiding. Wanneer je in de school bent kun je ook huidige studenten spreken of een van de docenten.

 

Deel je artikel!

Share to Google Plus