Australië, The Outback, de stranden met de surfers en de moderne steden. Daar ga je toch niet naar toe om vrijwilligerswerk te doen, of toch wel?

Misschien juist wel. Hoewel Australië natuurlijk tot de moderne, ontwikkelde landen gerekend wordt, zijn er veel achterstandsgebieden te vinden. Ook de oorspronkelijke bevolking heeft in de geschiedenis van het land een enorme achterstand opgelopen, die maar moeilijk in te halen is. The Aboriginals is eigenlijk een niet zo heel homogene groep mensen, er is sprake van meer dan 400 verschillende volken, elk met hun eigen cultuur en eigen taal of dialect.

Wat ze wel allemaal gemeen hebben is die achterstand. Dus vrijwilligerswerk om de mensen te helpen die achterstand in te lopen kan heel dankbaar werk zijn.
En natuurlijk kent ook Australië armoede en achterstand onder de later geëmigreerde Australiërs.

Ook op het gebied van de zorg, in de wetenschap, in natuurreservaten of bij het verzorgen van huisdieren die achtergelaten zijn en op allerlei andere gebieden is het mogelijk vrijwilligerswerk te doen in Australië.

Is het nodig?

Er zijn altijd wel werkzaamheden te vinden die noodzakelijk zijn en die eigenlijk niemand wil doen. Ook in een ziekenhuis bijvoorbeeld, is het mogelijk werk te doen dat anders door niemand gedaan wordt.

Niet alleen het schoonmaak medewerkers, ook balie medewerkers of brancardiers, om maar een paar voorbeelden te noemen, zijn essentiële medewerkers in een ziekenhuis.

Hoe ga je beginnen?

Net als voor een gewone baan ga je eerst na wat voor werk er aangeboden wordt, en welk werk binnen jouw mogelijkheden valt. Dan moet je ook nog alle papieren regelen voor de reis, het verblijf en het werken in Australië.

Wil je bijvoorbeeld als verpleegkundige aan de slag zul je eerst je diploma moeten laten erkennen door de Australische medische autoriteiten. Om dat goed te doen heb je veel tijd nodig. Dat is voor een paar maanden vaak niet de moeite waard.
Daarom is het een goed idee contact op te nemen met Travel Active. Ze hebben niet alleen ervaring in het organiseren van je reis, maar ook in het zoeken van passend vrijwilligerswerk in Australië. Ze kunnen ook helpen bij het legaliseren van je professionele documenten. Doe vrijwilligerswerk, maar wel professioneel.

Deel je artikel!

Share to Google Plus