Je hoort het vaak: Een Spaanse taalcursus is niet voor iedereen weggelegd? Maar is dit wel zo? Is deze taal echt wel zo moeilijk te leren? Hier is niet één antwoord op te geven, maar ik kan wel zeggen dat het ook ligt aan de manier waarop de taal gaat leren. Ga je een online cursus kopen, ga je leren uit een boek, krijg je privéles van iemand die de nodige ervaring heeft opgebouwd?

Persoonlijk moet ik zeggen dat ik het leren uit een boek eigenlijk  niets vind. Je leert immers weinig over de goede uitspraak. Er worden wel adviezen gegeven in zo’n boek, maar je zult nooit weten of je het goed uitspraak en ook zeker bij de Spaanse taal is dit erg belangrijk. Bovendien heb je bij een boek geen stok achter de deur, waardoor je erg gemakkelijk het boek even links laat liggen.

Eén van de meest gesproken talen

Het Spaans is wereldwijd één van de meest gesproken talen. Daarom alleen al is het fantastisch om deze mooie taal te willen leren. Wereldwijd wordt deze taal door 500 miljoen mensen gesproken! Ook qua werkgelegenheid is het interessant. Veel werkgevers zijn op zoek naar mensen die de Spaanse taal machtig zijn.

Voor beginners en gevorderden

Welk niveau je ook hebt er is altijd wel een passende cursus voor je te vinden, waardoor je op elk niveau kunt instromen. Een taleninstituut kan je helpen om je niveau verder te verbeteren en kan je een cursus op maat aanbieden. Dit biedt de nodige voordelen, immers wat je al geleerd hebt hoef je niet voor een tweede keer te leren! Voor mij is een taleninstituut dan ook veruit het meest geschikt. Weliswaar kost het de nodige  tijd en geld, maar je krijgt er zoveel voor terug. Bovendien kun je in een relatief korte periode één of meerdere niveaus omhoog gaan.

Deel je artikel!

Share to Google Plus